Andy Warhol Temporary Museum | LIKE architects

LIKE architects designed the Andy Warhol temporary museum in Colombo Shopping Mall in Lisbon in 2013. It creates an environment which is pop and industrial referring to the artists work. The museum reflects the consumer society, but in a literal way through the use of raw aluminum sheet of cylindrical cans, which entirely defining the space with continuous walls covered by a transparent plastic screen. Constructively, the first three rows of the metallic paint cans were filled with sand and showing a sustainable method to build a temporary structure with no carbon footprint, cause it can be reused without losing the quality of the material.

———————–

LIKE architects diseñaron el museo temporal Andy Warhol en el Mall de Colombo, en Lisbon, el año 2013. Crea una atmósfera pop e industrial que se refieren al trabajo de los artistas. El museo refleja la sociedad de consumo, pero en de manera literal a través del uso de aluminio bruto de latas cilíndricas,  que definen por completo el espacio con paredes continuas cubiertas por una pantalla de plástico transparente. Constructivamente, las tres primeras filas de las latas de pintura metálicas estaban llenas de arena, mostrando un método sostenible para construir una estructura temporal sin huella de carbono, porque se puede reutilizar sin perder la calidad del material.

via dezeen magazine

photos by : © Fernando Guerra

a

© Fernando Guerra

b

© Fernando Guerra

c

© Fernando Guerra

d

© Fernando Guerra

e

© Fernando Guerra

f

© Fernando Guerra

g

© Fernando Guerra

h

© LIKEarchitects

i

© LIKEarchitects

Advertisements